Ontstaan tijdschrift Par Lanto

Het was december 1984, ik werd uitgenodigd door twee cliënten van mij; Karel en Dieneke Jongepier uit Veendam, om bij hen thuis 4 schilderijen te komen psychometreren (dit is het paranormaal lezen van voorwerpen). Na het psychometreren van de schilderijen vroeg Karel Jongepier mij nog tientallen vragen over allerlei spirituele onderwerpen, en op een gegeven moment raakte ik in een soort trance. Toen ik wakker werd waren allen zeer verbaasd. Iemand anders dan ikzelf had door mij heen gesproken, en vertelde dat hij een entiteit van de ‘Witte Broederschap’ was en mij als medium gebruikte. De eerste trancesessie was een feit.

Karel Jongepier, vroeg mij om zo snel mogelijk weer een dergelijke sessie te beleggen en zo gezegd zo gedaan. Een week later was de tweede trance-sessie gepland en goed voorbereid door Karel Jongepier. Toen ik daar kwam stond er een recorder klaar en Karel had een behoorlijke lijst met vragen opgesteld die hij mij niet liet lezen, maar zo te zien waren dat er wel een stuk of twintig. Om mij enigszins voor te bereiden op de trancesessie stelde ik voor een kleine meditatie te houden. Wij waren toen met vijf personen. Al snel na de meditatie voelde ik een sterk verdovend gevoel vanuit mijn nek naar mijn hoofd trekken. Daarna wist ik niet wat er gebeurd was. Toen ik weer uit de trance kwam, hetgeen men zich kan voorstellen als ’s morgens wakker worden uit een diepe slaap, waren allen weer verbaasd, de entiteit die door mij heen had gesproken had bijzonder veel interessante thema’s aangesproken, ook thema’s waarvan men nog nooit gehoord had, in ieder geval was gezegd dat via mij als medium men informatie over de wereld zal verspreiden via: radio, televisie, tijdschriften en boeken, wereldwijd en in diverse talen. Eerlijk gezegd kon ik mij dat helemaal niet voorstellen, het was 1984 het paranormale stond in Nederland in de kinderschoenen, en zeker in het verdoem hokje. Er werd meestal schampend over gesproken in de media, en afgedaan als zweverig. Doch Karel had een klein netwerk van mensen die net als hij ook geïnteresseerd waren in spiritualiteit en in de nieuwe tijd; het Aquarius tijdperk. Hij typte de bandopnamen uit en stuurde die naar een aantal mensen op geel 60 grams papier. De meeste mensen van zijn netwerk waren zeer geïnteresseerd en al snel kwamen daar velen bij.

In mei 1986 was er de oprichting van: ‘Het Esoterisch Genootschap van de Kring van Verbondenen’ met een maandelijks sessieverslag, die Karel tegen een kleine vergoeding toestuurde aan de geïnteresseerden. Het duurde tot 27 maart 1986 toen er een soort cover kwam met titel: “Het Esoterisch Genootschap van de Kring van Verbonden”, met een afbeelding links boven van het logo van twee slangen die elkaar in de staart bijten rond het zonneteken, het rad met vier spaken. Nog later in 1994 ontstond er een A5 magazine met covers geschilderd door kunstenaar John Ridder. Toen kwam in 2006 er een A4 magazine, en nu recentelijk een ‘dikke’ A5 magazine met een prachtige lay-out. Intussen zijn de boeken in het Engels een feit.

Evenals dat ik acht jaar lang wekelijks op radio Noord en diverse andere radio- en tv-studio’s in het binnen- en buitenland te gast ben geweest en daar natuurlijk de boodschappen van de Meesters heb uitgedragen, zoals nu nog heden ten dage het geval is. Hetgeen de Meesters al in 1984 hebben voorspeld is geheel bewaarheid. Ik ben bijzonder trots op ons mooi en vooral informatief blad en de enorme waarheidsgehalte van de doorgaven van de Meesters. Ik hoop nog jaren hun prachtige boodschappen te mogen doorgeven. Gelukkig is het hedendaagse spiritualisme al een stuk meer geaccepteerd, volgens mij niet in de laatste plaats door de informatie van de Meesters van de Witte Broederschap. Steeds weer staan mensen verbaasd over de informatie die Meesters geven soms bijzonder controversieel en niet in de lijn der verwachting. Maar achteraf gezien klopt het dan toch en blijkt het 100% waar. In de hoop dat de Meesters nog jaren via deze weg de informatie blijven doorgeven over de ontwikkeling op allerlei terrein van de aarde en haar bewoners.

We hopen met magazine Par Lanto nog jaren lang vele mensen te voorzien van de prachtige informatie van de Meesters met name van Meester Lanto waar ons magazine naar is vernoemd. Sjamane Titia van der Wees ♱ had de naam Par Lanto voor ons magazine in een droom in 1994 van haar gids doorgekregen. Iedereen vond de naam direct logisch en deze vlag dekt helemaal de lading, dat vindt u toch ook? De toekomst van de ‘Par Lanto’ wordt digitaal, ik bedoel daarmee dat we alle informatie vanaf de eerste sessie verslagen die we hebben tot de meest recente op internet gaan publiceren zodat iedereen de transmissies van de Meesters kunnen lezen met een handig zoek-programma waarbij men op trefwoorden kan zoeken. Ook aan ons gaat de digitale ontwikkeling niet voorbij. Ik dank natuurlijk de Meesters en de vele mensen die achter de ‘schermen’ werken, want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest!

Par Lanto
De naam Par Lanto is via een meester van de Witte Broederschap doorgegeven, speciaal voor deze uitgave van het Esoterisch Genootschap. Deze naam bestaat uit het Franse woord 'par' (door) en de naam van Meester Lanto van de Tweede Straal.

Par Lanto betekent dus: 'door Lanto' ofwel 'door de Meester Lanto doorgegeven'

Een van de eerste uitgaven

We hopen met magazine Par Lanto nog jaren lang vele mensen te voorzien van de prachtige informatie van de Meesters met name van Meester Lanto waar ons magazine naar is vernoemd. Sjamane Titia van der Wees ♱ had de naam Par Lanto voor het magazine in een droom van haar gids in 1994 doorgekregen. Iedereen vond de naam direct logisch en de vlag dekt helemaal de lading, dat vindt u ook toch? De toekomst van de ‘Par Lanto’ wordt digitaal, ik bedoel daarmee dat we alle informatie vanaf de eerste sessie-verslagen die er zijn tot de meest recente op internet gaan publiceren, zodat iedereen met een handig zoekprogramma - waarbij men op trefwoorden kan zoeken- de transmissies van de Meesters kunnen nalezen. Ook aan ons gaat de digitale ontwikkeling niet voorbij.
Ik dank natuurlijk de Meesters en de vele mensen die achter de ‘schermen’ werken, want zonder hen is en blijft dit allemaal niet mogelijk!


Word donateur en ontvang de Par Lanto gratis

Elke nieuwe uitgave (tweemaandelijks met 28 pagina's) kan met een minimum bedrag van 59,99 euro per jaar ook bij u in de brievenbus vallen. 

Klik s.v.p. op de blauwe knop voor het inschrijfformulier (Laposta). Na het invullen van uw gegevens dan onderaan nog even op de knop Aanmelden klikken, dan is het ingestuurd. Klaar.
Bij de volgende uitgave krijgt u de ParLanto toegestuurd.